Αρχική Σελίδα Σύλλογος Εκδηλώσεις Διάφορα Θέματα Πολυμέσα Επικοινωνία
 
Εισήγηση της προέδρου κ. Μαρίας Παπαευαγγέλου για το “Μεταναστευτικό” σε εκδήλωση της Πανελληνίου Ενώσεως Γυναικών.

Μεταξύ άλλων εδόθη έμφαση στο ρόλο της σημερινής Ελληνίδας κατά τη μακρά περίοδο αναπροσαρμογής πολιτισμών και θρησκεύματος που έχει ξεκινήσει από τα αλλεπάλληλα μεταναστευτικά κύματα. Παράλληλα με τις κρατικές προσπάθειες επανένταξης και προσαρμογής των μεταναστών που έχουν ληφθεί για την συμβίωση των εθνικοτήτων, απαραίτητη είναι η διαφύλαξη της ταυτότητάς μας από την σημερινή Ελληνίδα.

« Η Συνειδητή Βίωση της Ελληνικότητάς μας, είναι η Συνέχεια του Πολιτισμού μας και της Πατροπαράδοτης Θρησκευτικής μας Περιουσίας. Το κάλεσμα ανήκει σε όλες τις ηλικίες και η Ελληνίδα αποκτά αποστολή. Πρόκειται για μιά δραματική, καθημερινή αποστολή που προϋποθέτει σαφείς και αξιόπιστες επιλογές… Αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι η καλιέργεια αμοιβαίου κλίματος εμπιστοσύνης, συνεργασίας και αλληλεγγύης, με σεβασμό στη νόμιμη τάξη και τις ηθικές παραδόσεις και αξίες που είναι στημόνι και υφάδι στην εθνική μας ζωή και υπόσταση. Αυτή την εθνική μας ζωή και υπόσταση καλούνται οι μετανάστες να σεβαστούν, να τιμήσουν και ενδεχομένως να υιοθετήσουν.

H ανθρώπινη αλληλεγγύη με τη διατήρηση της Ελληνικότητας θα βοηθήσει στη ορθή προσαρμογή των μεταναστών στην Ελλάδα και θα αποτρέψει την γκετοποίησή τους ή την αλλοτρίωση της ίδιας της χώρας μας από αυτούς».

Παρέμβαση στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό και Αρχιεπίσκοπο για την μη αναγραφή του Θρησκεύματος στις ταυτότητες (σε συνεργασία με την ομοσπονδία ΟΓΥΣΩ).

Επιστολή-Διαμαρτυρία στον Υπουργό Τύπου και Υπουργό Πολιτισμού για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Εurovision-Finland με video clip το οποίο μείωνε την Ελλάδα (σε συνεργαγία με την ομοσπονδία ΟΓΥΣΩ).
 
Περίοδος 2008
Περίοδος 2007
Περίοδος 2006
Περίοδος 2005
 
Copyright © 2010 - Created by UrbanHearoes.gr